Heerenveen moet verkopen: 'Bedragen waar wij geen nee tegen zeggen'

Heerenveen moet verkopen: 'Bedragen waar wij geen nee tegen zeggen'

Gepubliceerd: maandag 19 november 2018 om 15:15ma 19-11-2018 om 15:15

Net als veel andere clubs uit de Eredivisie is ook sc Heerenveen genoodzaakt om op regelmatige basis z'n beste spelers te verkopen. Dat is namelijk de enige manier om zwarte cijfers te blijven schrijven. Algemeen directeur Luuc Eisenga laat dat weten. 

Het lukte Heerenveen afgelopen jaar om winst te maken. Eenvoudig was dat niet, vertelde Eisenga tijdens een Q&A-sessie via de Facebook-pagina van de club. "Het is altijd een uitdaging in voetbal. Het afgelopen boekjaar hebben we winst gemaakt, best wel veel. We zitten nu op een derde van dit boekjaar. Moeilijk om daar iets over te zeggen. Het hangt er ook vanaf wat we in de winterstop gaan doen."

Eisenga doelt daarmee op inkomende en uitgaande transfers. De verkoop van belangrijke krachten is onvermijdelijk, wil hij duidelijk maken. "Zo'n beetje alle clubs in Nederland hebben geld uit transfers nodig. Wij dus ook. Clubs gaan aan spelers trekken en dan komen er bedragen voorbij waar wij geen nee tegen zeggen."

"We moeten spelers verkopen. Dat is ook ons verdienmodel. We hebben geen suikeroom bij Heerenveen en we willen baas in eigen huis blijven."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws