Van Bommel haalt miljoenenaankoop Romero 'er helemaal uit': 'En hij wordt fitter'

Van Bommel haalt miljoenenaankoop Romero 'er helemaal uit': 'En hij wordt fitter'

19-11-2018 20:31
33

Mark van Bommel heeft geduld met miljoenenaankoop Maxi Romero. De negentienjarige Argentijn kwam aan het begin van het jaar voor twaalf miljoen euro naar Eindhoven, maar worstelde sindsdien met de ene na de andere blessure.

Toen Van Bommel aan het begin van het seizoen het stokje overnam van Phillip Cocu, besloot hij om Romero 'er helemaal uit te halen'. "Om hem volledig fit te krijgen in alles. Als je in de groep zit, heb je daar geen tijd voor. Nu zijn we specifiek met hem aan de gang gegaan en je ziet ook: hij wordt fitter", vertelt hij maandagavond aan PSV TV.

De hoofdtrainer neemt het Romero absoluut niet kwalijk dat hij na bijna één jaar in Eindhoven nog niet veel indruk heeft kunnen maken. "We moeten niet vergeten dat hij nog maar negentien jaar is. Hij heeft een prijskaartje aan zich hangen en dat sleept hij mee, maar we moeten niet te snel oordelen: het is niks." Van Bommel kijkt dan ook naar de lange termijn. "Dan moet hij pas presteren. Dat is soms moeilijk voor de club en de speler, maar je moet het wel zo bekijken."

Lees ook: Van Bommel erkent: 'Daarom heb ik niet getwijfeld om het te doen bij PSV'