De Mos: 'Depay kwam erbij als nummer tien. En ik vond Blind erg belangrijk'

De Mos: 'Depay kwam erbij als nummer tien. En ik vond Blind erg belangrijk'

Gepubliceerd: maandag 19 november 2018 om 23:46ma 19-11-2018 om 23:46

De blessure van Oranje-debutant Javairo Dilrosun kwam het Nederlands elftal niet slecht uit, meent Aad de Mos. De Hertha BSC-aanvaller moest een krappe twintig minuten na zijn invalbeurt zelf weer het veld ruimen en werd vervangen door Luuk de Jong.

Duitsland had toen verzuimd om Oranje op een grotere achterstand te zetten, waardoor de mannen van bondscoach Ronald Koeman nog uitzicht hadden op een resultaat. "Met De Jong erbij ga je dan automatisch wat opportunistischer spelen. Depay kwam erbij in een nummer tien-rol. En Blind vond ik ook erg belangrijk. Die bleef heel rustig in de opbouw", vertelt De Mos aan Voetbal International.

Koeman durfde zelfs aanvoerder Virgil van Dijk naar voren te sturen en zag de centrale verdediger voor 2-2 zorgen. Oranje had vrijwel de hele wedstrijd niets in te brengen, maar wist er toch nog een comeback uit te persen. "Maar dat zit wel een beetje in dit elftal opgesloten: dat ze de underdog zijn en dat het niet loopt, maar dat ze toch nog een resultaat halen. Dat hadden ze ook tegen Portugal en Italië." In juni wacht de finaleronde van de Nations League. "Ze zijn ook niet kansloos tegen Engeland, Portugal en Zwitserland, denk ik."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Gaat Oranje de finaleronde van de Nations League winnen?

(1845 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws