Verklaring van Koeman: 'Het is misschien nog wel een stap te veel voor ze'

Verklaring van Koeman: 'Het is misschien nog wel een stap te veel voor ze'

Gepubliceerd: dinsdag 20 november 2018 om 07:49di 20-11-2018 om 07:49

Ronald Koeman is trots op zijn Nederlands elftal, dat zich door een late 2-2 bij Duitsland heeft geplaatst voor de finales van de UEFA Nations League. Het spel van Oranje was niet geweldig, erkent de bondscoach. 

"Het levert de KNVB wat op en het levert ons twee mooie wedstrijden op in juni. Zo gek kan voetbal lopen", vertelt Koeman bij de NOS. "Of ik er nog in geloofde? Bij 2-0 niet, maar ik heb ook gezegd in de rust: als we 2-1 maken, maken we ook 2-2. Maar dan moeten we wel beter voetballen en scherper zijn. Duitsland viel ook terug, maar wij namen heel veel risico. We kregen wat de overhand, maar de Duitse counters waren heel gevaarlijk. Ze hadden de derde kunnen maken."

Oranje speelde lang niet zo goed als afgelopen vrijdag tegen Frankrijk. Koeman denkt te weten waarom. "Het is niet de euforie, maar het is misschien nu nog wel een stap te veel om twee wedstrijden top te zijn tegen zulke tegenstanders. Ik denk dat we daar nog verder in moeten groeien. Als je dan nog een resultaat haalt..Hoe vaak heeft Duitsland in de laatste seconden de goal gemaakt? Blijkbaar doet Nederland het nu ook."

"Je moet het over een langere periode zien. We hebben in 2018 tien interlands gespeeld. Tegen niemand zijn we kansloos geweest, terwijl men dacht dat we kansloos waren in de Nations League. Dit team is gegroeid. Gelukkig is er heel veel te verbeteren. Duitsland had een dag extra rust. Je moet iedere wedstrijd top zijn. Daar moeten we in groeien. We spelen met jonge spelers die voor het eerst Champions League spelen. Die krijgen wat voor hun kiezen. Over twee jaar zijn ze verder."

Lees meer over: Nederland Nederland

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws