'Angelino was positioneel en verdedigend heel matig, hij deed maar wat-ie wilde'

'Angelino was positioneel en verdedigend heel matig, hij deed maar wat-ie wilde'

Gepubliceerd: dinsdag 20 november 2018 om 11:13di 20-11-2018 om 11:13

Inmiddels is Angelino niet meer weg te denken uit het eerste elftal van koploper PSV, maar voormalig NAC Breda-trainer Stijn Vreven had niet zo lang geleden nog het nodige aan te merken op de Spaanse back. Vreven vond Angelino 'positioneel en verdedigend heel matig'. 

Dat vertelt de Belg in gesprek met BN DeStem. Angelino speelde in het seizoen 2017/18 op huurbasis in het Rat Verlegh Stadion. "Angeliño heeft intrinsiek hoogstaande kwaliteiten, maar in het begin was hij positioneel en verdedigend heel matig. Hij deed maar een beetje wat hij wou", aldus Vreven.

"Hij stond niet open voor verbeteringen en kritiek. Met z'n allen hebben we ongelooflijk hard gewerkt om die jongen beter te maken. Uiteindelijk heeft City hem voor veel geld kunnen verkopen aan PSV."

De Eindhovenaren betaalden in juni naar verluidt zo'n vijf miljoen euro voor Angelino. De linkspoot stond dit seizoen zeventien keer in de basis bij PSV. Hij leverde drie assists. Angelino debuteerde daarnaast eerder dit jaar bij Jong Spanje. 

Poll

Gaat Angelino de Europese top halen?

(1839 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws