Golden Boy Award lonkt voor De Ligt en Kluivert: vijf man over op shortlist

Golden Boy Award lonkt voor De Ligt en Kluivert: vijf man over op shortlist

20-11-2018 17:35
74

Matthijs de Ligt en Justin Kluivert behoren tot de uiteindelijke shortlist van vijf talenten die kans maken op de Golden Boy Award 2018. Aanvankelijk bestond de shortlist van de Italiaanse prijs uit honderd namen.

Op de oorspronkelijke Golden Boy-lijst prijkten ook onder meer Justin Bijlow (Feyenoord), Timothy Fosu-Mensah (Manchester United) en Javairo Dilrosun (Hertha BSC). Zij vielen eerder al af. Op de website van Tuttosport kon de afgelopen maanden gestemd worden. Inmiddels zijn er vijf kandidaten over: De Ligt (Ajax), Kluivert (AS Roma), Patrick Cutrone (AC Milan), Trent Alexander-Arnold (Liverpool) en Vinicius Junior (Real Madrid). 

Een select gezelschap voetbaljournalisten gaat bepalen welk talent uiteindelijk aan de haal gaat met de Golden Boy Award. Op 17 december aanstaande wordt de winnaar bekend gemaakt. Eén keer eerder won een Nederlander. Rafael van der Vaart ging in 2003 aan de haal met de prijs. Afgelopen jaar won Kylian Mbappé. Opvallend genoeg ontbreekt de superster van Paris Saint-Germain nu bij de laatste vijf. 

No Poll