Polen duwt Duitsland in Pot 2 voor EK, Kosovo mag nog hopen na hattrick Zeneli

Polen duwt Duitsland in Pot 2 voor EK, Kosovo mag nog hopen na hattrick Zeneli

Gepubliceerd: dinsdag 20 november 2018 om 22:55di 20-11-2018 om 22:55

Zweden is dinsdagavond als laatste land gepromoveerd naar Divisie A van de Nations League. De Scandinaviërs ontdeden zich van Rusland en passeerden de WK-gastheer op doelsaldo.

Victor Lindelöf zette de Zweden op het juiste spoor door een aanvankelijk afgeslagen corner binnen te schieten. Voormalig FC Groningen- en PSV-spits Marcus Berg besliste de wedstrijd door in de rebound de 2-0 binnen te schieten. Zweden gaat met Oekraïne, Bosnië-Herzegovina en Denemarken mee naar Divisie A van de Nations League.

Polen was al gedegradeerd naar Divisie B, maar pakte een belangrijk punt tegen groepswinnaar Portugal. Oud-Ajacied Arek Milik maakte in Guimarães de 1-0 van André Silva ongedaan met een rake penalty en bepaalde de eindstand op 1-1. Polen behoort hierdoor tot de tien beste landen van de Nations League en zal tijdens de EK-loting op 2 december in Pot 1 ingedeeld worden. Duitsland wordt het kind van de rekening en belandt in Pot 2.

Kosovo blijft dankzij Heerenveen-aanvaller Arber Zeneli in de race voor zijn eerste EK-deelname ooit. Azerbeidzjan zou zich bij een overwinning in Pristina tot koploper kronen, maar moest mede dankzij drie goals van Zeneli een 4-0 nederlaag slikken. Kosovo behoort na de overtuigende zege op Azerbeidzjan tot de vier groepswinnaars van Divisie D en heeft zich samen met Georgië, Wit-Rusland en Macedonië alvast geplaatst voor de play-offs voor het EK van 2020.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws