Driessen kritisch: Ik vond Tete wel een beetje een dissonant

Driessen kritisch: "Ik vond Tete wel een beetje een dissonant"

21-11-2018 07:41
31

Kenny Tete had maandag in het Nations League-duel met Duitsland zijn handen vol aan zijn directe tegenstanders. De rechtsback van het Nederlands elftal viel uit de toon in Gelsenkirchen, stelt Valentijn Driessen.

"Ik vond Tete wel een beetje een dissonant. Ook hoe hij zich opstelde tegenover Sané. Bij hem zie je wel dat hij gewoon heel weinig wedstrijden speelt", zegt de chef voetbal van De Telegraaf bij Natafelen op FOX Sports. Kenneth Perez neemt het echter op voor de back. "De moeilijkheidsfactor was veel hoger dan vrijdag tegen Frankrijk."

"Tete moest elke keer kiezen tussen de back of Sané naar binnen volgen. Dat zag je ook bij de goals", vervolgt Perez. "Maar De Ligt had net zo veel problemen, want hij stond heel erg aan de buitenkant omdat Tete hoger stond. De moeilijkheidsfactor was heel hoog. Had Dumfries dat beter gedaan? Dat weet ik niet. Feit is wel dat Tete heel weinig speelt en dat komt je spel niet ten goede."

Perez benadrukt dat Oranje in zijn geheel minder was. "Frenkie de Jong en Ryan Babel oogden heel moe. Daley Blind speelde vrijdag alle ballen vooruit, maar tegen Duitsland alles terug." Toch ziet de Deen dat Oranje progressie boekt. "Toen je Strootman en Wijnaldum als verdedigende middenvelders had, was de eerste gedachte negatief: terugspelen. Nu heb je Frenkie de Jong. En Marten de Roon kijkt het goed af, want hij speelt ook best veel vooruit. Dat maakt het spel sneller."

"Wat ik heel knap vind is de overtuiging waarmee Nederland speelt. In de jaren hiervoor hebben we een bang elftal gezien, nu kun je iedereen inspelen. Dat was heel mooi om te zien tegen Frankrijk. Maar ook tegen Duitsland was dat af en toe zichtbaar."