'Zaakwaarnemer achter miljoenentransfer Ajax in België verdacht van omkoping'

'Zaakwaarnemer achter miljoenentransfer Ajax in België verdacht van omkoping'

21-11-2018 08:46
33

De transfer van Hassane Bandé naar Ajax voor liefst 8,25 miljoen euro krijgt buiten het veld mogelijk nog een staartje. Evert Maeschalck, de Belgische zaakwaarnemer die betrokken was bij de overgang, wordt in eigen land verdacht van omkoping.

Dat meldt Voetbal International. De twintigjarige Bandé wordt normaal gesproken begeleid door Afrikaanse makelaars. Zijn vorige club KV Mechelen wilde graag een ervaren man als Maeschalck erbij hebben, die op professionele wijze kon helpen om de grote deal met Ajax vlot te trekken. In die missie slaagde de zaakwaarnemer uitstekend getuige de forse transfersom.

Maeschalck is nu echter een van de zeven voetbalmakelaars die in de fraudezaak Propere Handen is aangemerkt als verdachte. In tegenstelling tot de andere verdachten is hij momenteel wel vrij zonder voorwaarden. Dat Maeschalck genoteerd staat als verdachte leidde in België tot verbaasde reacties, aangezien hij binnen het wereldje bekendstaat als integer, schrijft VI.

Ajax laat in een reactie aan het weekblad weten dat het verhaal rond de makelaar bij de club bekend is. Volgens de Amsterdammers hadden ze geen zaken met hem kunnen doen als de KNVB hem destijds niet had geregistreerd. 'Daarnaast hebben wij ook een intern beleid: Ajax doet alleen zaken met mensen die wij op basis van zelf vergaarde informatie betrouwbaar achten. Daarmee doelen we niet alleen op intermediairs, maar ook andere zakelijke partijen.'

Overgens begeleidt Maeschalck in Nederland ook Jannes Vansteenkiste en Lucas Schoofs bij respectievelijk Roda JC en NAC Breda.