'Oranje wordt komende grote toernooien titelkandidaat, met Duitsland en Frankrijk'

'Oranje wordt komende grote toernooien titelkandidaat, met Duitsland en Frankrijk'

21-11-2018 16:15
56

Aad de Mos is van mening dat de grote wederopstanding van het Nederlands elftal is ingezet. De analist spreekt zelfs van een gouden generatie en ziet de ploeg van bondscoach Ronald Koeman als titelkandidaat voor de komende EK's en WK's.

"Deze ploeg beschikt over een zeer talentrijke generatie, die nog mooie resultaten zal neerzetten", voorspelt De Mos in gesprek met Sport/Voetbalmagazine. Hij ziet dat de puzzelstukjes in elkaar vallen. "Dit team is een gouden generatie, jongens die geboren zijn in dezelfde periode en van wie de meesten een goede opleiding kregen bij Ajax en PSV. Twee clubs die het niet toevallig ook weer goed doen in de Champions League."

"Met Jasper Cillessen heb je een uitstekende doelman - anders speel je niet bij Barcelona - maar ook Virgil van Dijk, Matthijs de Ligt, Frenkie de Jong en Memphis Depay zijn absolute wereldtop", vervolgt De Mos, die Oranje zelfs als topfavoriet ziet om de Nations League te winnen. "Als je Duitsland en Frankrijk klopt, dan maak je de meeste kans. Ze zijn voetballend ook veel beter dan de andere drie finalisten."

"Maar dat betekent nog niet dat je ook wint - kijk naar de arrogantie waarmee de Belgen onderuit gingen in Zwitserland. Ze moeten met hun twee voeten op de grond blijven. Het was ook duidelijk dat ze veel moeite hadden met de 3-4-3 van Duitsland", aldus De Mos.

De analist ziet de toekomst zonnig in. "Ik voorspel dat dit Oranje op de komende grote toernooien weer een titelkandidaat wordt. Samen met Duitsland, dat met een nieuwe generatie de Confederations Cup won, en nog altijd Frankrijk. De Rode Duivels lijken op basis van leeftijd af te haken."