'Verslaafde' Viergever: Het zou een onbeschrijflijk gevoel zijn

'Verslaafde' Viergever: "Het zou een onbeschrijflijk gevoel zijn"

22-11-2018 07:06
74

Kampioen worden met PSV zou Nick Viergever 'een onbeschrijflijk gevoel geven'. De ervaren verdediger vertelt dat in gesprek met het Eindhovens Dagblad. Viergever pakte bij zijn vorige clubs nog geen enkele hoofdprijs. 

Voorlopig liggen PSV en Viergever aardig op koers voor de landstitel. De eerste twaalf competitieduels van het seizoen werden allemaal gewonnen. "Het zou een onbeschrijflijk gevoel zijn. Ik vind het een prachtige prijs omdat je daar een heel seizoen lang mee bezig bent. In ons team zitten nogal wat spelers die het al vaker meegemaakt hebben, weten wat gevraagd wordt en wat er bij komt kijken", aldus de linkspoot.

"Dat is een voordeel. Zelf ben ik natuurlijk ook al een tijdje bezig en daardoor kan ik de jonge collega's in het veld soms coachen."

Viergever kan zich niet herinneren ooit zó vaak achter elkaar te hebben gewonnen. "Maar het mag van mij nog heel lang duren. We willen de serie nog veel verder uitbreiden. Het werkt verslavend, al kunnen we er ook niet te veel mee bezig zijn."