Update: Anderlecht ontkent poging in Eindhoven: 'Geen onderhandelingen'

Update: Anderlecht ontkent poging in Eindhoven: 'Geen onderhandelingen'

22-11-2018 13:20
14

Frank Arnesen maakt mogelijk de overstap van PSV naar Anderlecht. Het Laatste Nieuws meldt donderdag dat de Deen in beeld is om in Brussel een functie te gaan bekleden. Hij moet de nieuwe rechterhand worden van sportieve baas Michael Verschueren. Arnesen maakt momenteel onderdeel uit van de raad van commissarissen in Eindhoven. 

Volgens Het Laatste Nieuws is het de bedoeling dat Arnesen (62) samen met Pär Zetterberg aan de slag gaat bij Anderlecht. Arnesen speelde van 1983 tot 1985 voor de Belgische grootmacht. Later was hij technisch directeur bij onder meer PSV, Tottenham Hotspur en Chelsea. In juni 2017 trad de oud-international toe tot de RvC van PSV. Hij was destijds de opvolger van Hans van Breukelen. 

'Met zijn ervaring en internationaal netwerk moet hij voor een frisse wind in de paars-witte transferpolitiek zorgen', schrijft HLN donderdag. Zetterberg, eveneens oud-speler van Anderlecht, was onlangs al op de tribunes te zien in Brussel. De Zweed moet 'de Pavel Nedved van de club' worden. Zetterberg krijgt een rol 'tussen de spelersgroep en de technische staf in', zo is het plan. 

Update 13.20: Middels een reactie via de officiële kanalen laat Anderlecht donderdagmiddag weten dat Arnesen níet is benaderd. 'Verschueren heeft contacten met verschillende personen op internationaal niveau om de sportieve structuur van RSCA te versterken. Hij voert momenteel echter geen onderhandelingen met Frank Arnesen voor een samenwerking binnen de sportieve cel van de club', meldt Paars-Wit.