België ziet 30-voudig international nooit meer terug: Belachelijke excuses

België ziet 30-voudig international nooit meer terug: "Belachelijke excuses"

22-11-2018 15:54
58

Radja Nainggolan zal nooit meer een interland spelen voor België. De middenvelder van Internazionale kan het niet vinden met bondscoach Roberto Martinez, maar ook onder zijn opvolger wil hij geen international meer zijn.

Dat laat Nainggolan weten aan ESPN FC. De middenvelder zette dit jaar een punt achter zijn interlandcarrière, nadat hij door Martinez werd gepasseerd voor het WK in Rusland. "Ik heb gezegd dat ik nooit meer zou terugkeren als Rode Duivel bij een niet-selectie voor het WK. En ik hou me ook aan mijn woord", zegt Nainggolan.

"Als er ooit een andere bondscoach komt die me vraagt om terug te keren, zeg ik ook nee. Het was een mooie ervaring om mee te spelen op het EK, maar dat ligt nu achter me."

Nainggolan voelt zich bestolen door Martinez. "Het was een enorme teleurstelling om zonder reden buiten de WK-selectie gelaten te worden. Er waren spelers bij België die een heel seizoen amper hadden gespeeld en toch opgeroepen werden. Terwijl ik vijftig wedstrijden had gespeeld. Ik heb nooit om iets gevraagd."

Martinez vond Nainggolan niet in de Belgische groep passen. "Belachelijke excuses van Martinez", reageert de dertigvoudig international, die onder meer een 'rookprobleem' zou hebben. "Waarom zou ik vijftig wedstrijden mogen spelen voor AS Roma als ik het leven leidde waarop ik kritiek kreeg?"