Kluivert dankbaar: 'Hij heeft me veel gegeven, een uitstekende trainer'

Kluivert dankbaar: 'Hij heeft me veel gegeven, een uitstekende trainer'

22-11-2018 18:53
23

Justin Kluivert voelt zich steeds meer op zijn gemak in Italië. De negentienjarige buitenspeler ontving na zijn komst een helpende hand van AS Roma-trainer Eusebio Di Francesco en aanvoerder Daniele de Rossi.

"Ik ben hier erg gelukkig. Ik geniet elke dag van deze ervaring", zegt Kluivert tegen Sky Italia, geciteerd door Voetbal International. "De Serie A is een moeilijke competitie, maar je wordt er wel beter door. Dat zei mijn vader al. Hij was natuurlijk een rolmodel voor me toen ik opgroeide, maar ook Cristiano Ronaldo heeft me geïnspireerd. Hij leeft voor het voetbal."

Kluivert moet wel aanpoten in Stadio Olimpico. "Mijn vader zei dat het niveau van de competitie erg hoog lag, maar dat ik wel veel kan leren van al die toppers in de selectie. Het Italiaans is wat moeilijker, maar ik denk dat ik het over een maand al wat beter onder de knie heb." Coach Di Francesco is volgens Kluivert een belangrijke steun. "Hij heeft me veel gegeven. Een uitstekende trainer waar ik al veel van heb geleerd. Hij adviseert me om gebruik te maken van mijn snelheid."

Ook dankzij De Rossi voelde de oud-Ajacied zich meteen thuis bij Roma. "Ook hij is erg belangrijk voor me geweest. Toen ik hier kwam, was hij op vakantie. Toch stuurde hij meteen een berichtje om me welkom te heten. Dat motiveerde me. Hij is een fenomeen, op en naast het veld. Het is een eer om met hem te mogen spelen."