Van 't Schip reageert op Italiaanse geruchten: 'Zijn hier naartoe gewaaid'

Van 't Schip reageert op Italiaanse geruchten: 'Zijn hier naartoe gewaaid'

23-11-2018 13:40
70

John van 't Schip is in beeld om de nieuwe trainer van Genoa te worden. De huidig oefenmeester van PEC Zwolle staat op een kandidatenlijstje van vier, meldt onder meer Tuttosport donderdag.

De club uit Genua staat nu nog onder leiding van Ivan Juric. Hij volgde een maand geleden de verrassend ontslagen Davide Ballardini op. Genoa had op dat moment drie van de laatste vijf duels gewonnen en was slechts drie punten van de vierde plaats verwijderd in de Serie A. Na een 1-3 thuisnederlaag tegen Parma koos preses Enrico Preziosi er desondanks voor om Ballardini te ontslaan.

Juric werd voor de derde keer aangesteld, maar na drie nederlagen en twee gelijke spelen ligt de Kroaat alweer onder vuur. Een nederlaag tegen aartsrivaal Sampdoria in de Derby della Lanterna zondag lijkt voor hem fataal. Genoa stelde al een kandidatenlijstje op met vier mogelijke opvolgers: de voormalig Italiaanse bondscoach Cesare Prandelli, oud-verdediger en ex-Udinese-trainer Igor Tudor, Sabri Lamouchi van Stade Rennes én Van 't Schip.

De Nederlander speelde tussen 1992 en 1996 meer dan honderd wedstrijden voor Genoa. Hij is momenteel bezig aan zijn tweede seizoen bij PEC Zwolle, dat op een teleurstellende vijftiende plek staat in de Eredivisie. Eerder was hij onder meer assistent van Marco van Basten bij Ajax en Oranje en had hij Melbourne Heart, Guadalajara en Melbourne City onder zijn hoede.

Update 23/11, 13.40 uur: Van 't Schip is niet op de hoogte van interesse van Genoa, vertelt hij aan De Stentor. Wel heeft hij de berichten voorbij zien komen. "Ik heb er in het verleden gespeeld", zegt de trainer van PEC Zwolle. "En ik weet dat de trainer ontslagen is." Maar verder? "Het zijn geruchten die vanuit Italië hier naartoe zijn gewaaid." De regionale krant meldt dat PEC in de winterstop gaat evalueren met Van 't Schip, wiens contract komende zomer afloopt.