Vitesse zet deur open voor middenvelder: Het is een optie. Huur of verkoop

Vitesse zet deur open voor middenvelder: "Het is een optie. Huur of verkoop"

22-11-2018 19:35
52

Vitesse is bereid om mee te werken aan een tussentijds vertrek van Thomas Bruns. Technisch directeur Marc van Hintum toont in gesprek met Omroep Gelderland begrip voor de middenvelder, die baalt van zijn rol als reserve.

Bruns stak zijn onvrede donderdagochtend niet onder stoelen of banken. Hij wilde afgelopen zomer al vertrekken, maar kreeg daar geen toestemming voor omdat trainer Leonid Slutsky niet ruim in zijn middenvelders zit. "Ik heb veel contact met hem en we weten al heel lang van zijn wens om te vertrekken. Dat is een bekend verhaal", reageert Van Hintum.

De deur staat wat betreft Van Hintum nu wél open. "Het is een optie. Huur of verkoop. Het contract van Thomas loopt nog anderhalf jaar door. Ik heb begrip en dat is al een positieve insteek. Maar het hangt af van de personele bezetting op dat moment. Van blessures. Rond de winterstop gaan we zitten met Leonid en gaan we deze situatie concreet bekijken."

Vitesse bekijkt de mogelijkheden om zich in januari verder te versterken. De Arnhemse club haalde afgelopen zomer al tien nieuwe spelers. Een nieuwe spits is een serieuze optie, maar zeker is dat allerminst. "Het hangt zeer af van de revalidatie van Tim Matavz. We hebben de tijd nog en als hij eind januari herstelt zal zijn, halen we geen nieuwe spits."