Steijn: 'Ik sprak met Feyenoord over de zakelijke kant. Toen hield het meteen op'

Steijn: 'Ik sprak met Feyenoord over de zakelijke kant. Toen hield het meteen op'

22-11-2018 22:29
30

VVV-trainer Maurice Steijn was afgelopen zomer dichtbij een transfer naar Feyenoord, bevestigt de Hagenaar aan Voetbal International. De trainer besloot na enkele oriënterende gesprekken om toch in Venlo te blijven werken.

Steijn was in beeld als assistent van Giovanni van Bronckhorst. "Ik had een goed gesprek met directeuren Jan de Jong en Martin van Geel, daarna ook met Giovanni van Bronckhorst." Een vervolggesprek tussen beide partijen stond op de planning, maar vond niet meer plaats. "Uiteindelijk is het toch afgeketst."

Dit had voor een groot deel met financiële motieven te maken, geeft Steijn toe. "In een eerste gesprek met Feyenoord over de zakelijke kant van het verhaal kwamen we er niet uit", blikt hij terug. "Toen hield het eigenlijk meteen op. Wat niet kan, kan niet. Dat had ik snel geaccepteerd."

Van Den Haag naar Venlo
De trainer bleef VVV trouw en tekende zelfs voor drie seizoenen bij in De Koel. Een transfer heeft hij voorlopig uit zijn hoofd gezet. "Eind vorig seizoen had ik wel enige twijfel: heeft het nog zin om door te gaan? We zijn zevende, tweede en kampioen geworden in de Eerste Divisie, wisten ons daarna te handhaven in de Eredivisie. Voor mijn gevoel had ik het maximale uit club en spelersgroep gezogen."

Het bestuur liet echter weten onvoorwaardelijk vertrouwen te hebben in Steijn. "Ik heb daar goed over nagedacht en geconcludeerd dat ik inderdaad nog niet klaar ben bij VVV. De club zei A, ik vond dat ik daarop B moest zeggen." De trainer is zelfs met zijn gezin van Den Haag naar Venlo verhuisd. "Ik heb totaal niet de intentie om weg te gaan, al kun je in het voetbal nooit in de toekomst kijken. Er kan altijd iets voorbijkomen waarvan zowel ik als VVV zeg: dit is zo'n mooie kans, die moet je pakken. Maar ik ga daar niet vanuit."