Meesterscout De Visser: 'Ze zullen het van mijn Europese netwerk moeten hebben'

Meesterscout De Visser: 'Ze zullen het van mijn Europese netwerk moeten hebben'

23-11-2018 08:40
32

Piet de Visser is inmiddels 84 jaar en heeft meerdere keren kanker gehad, maar hij weet nog altijd niet van ophouden. Donderdag werd bekend dat de meesterscout gaat optreden als adviseur van De Graafschap.

"Mensen zeggen dat ik er nog fit en vitaal uitzie, maar het lichaam begint wel steeds meer te protesteren. Het is knokken om mezelf op de been te houden. Ik gebruik meerdere medicijnen om de bloedwaarden onder controle te houden. En voetbal is ook een medicijn", zegt De Visser in de Gelderlander. Hij staat nog altijd onder contract bij Chelsea en heeft een voetbalschool in Ghana.

De Visser gaat nu ook kosteloos De Graafschap helpen. Hij ziet de noodzaak van winterse aanwinsten voor de Superboeren, die zeventiende staan in de Eredivisie. "Ik heb meerdere tips voor ze. Het is aan hen of ze daar iets mee doen." Hij verwacht niet dat er spelers van de Londense topclub naar de Achterhoek komen. Ook acht De Visser de kans klein dat Zuid-Amerikaanse of Afrikaanse parels de stap naar De Graafschap maken.

"Ik zou zo een paar talenten uit Ghana bij De Graafschap durven stallen, maar dat is financieel een kansloos verhaal", doelt De Visser op de hoge salarissen voor spelers van buiten de Europese Unie. "Een Afrikaan moet vier keer zoveel verdienen als een speler uit de EU. Een voetballer van 20 jaar kost zo vier ton." Het spelersbudget van De Graafschap bedraagt circa 2,5 miljoen euro.

"Ze zullen het vooral van mijn Europese netwerk moeten hebben. Het zou mooi zijn als ik De Graafschap een beetje kan helpen om in de Eredivisie te blijven."