PSV-aanvaller maakt indruk op Kalezic: 'Dat is belangrijk om de top te halen'

PSV-aanvaller maakt indruk op Kalezic: 'Dat is belangrijk om de top te halen'

23-11-2018 10:14
29

Donyell Malen moet vooralsnog Hirving Lozano en Steven Bergwijn voor zich dulden in de pikorde bij PSV, maar Darije Kalezic is onder de indruk van de negentienjarige aanvaller. Hij denkt dat Malen het net als Bergwijn ver kan schoppen.

Kalezic liet zich al lovend uit over Bergwijn, maar voorziet ook een mooie toekomst voor Malen. "Ik ken hem natuurlijk lang niet zo goed, maar in wedstrijden valt me op dat hij veel durft en barst van het vertrouwen. Dit is absoluut een speler voor de toekomst en dat hebben de trainers bij PSV allang gezien."

"Een jongen die de een-tegen-een zonder enige twijfel opzoekt en als het moet ook de een-tegen-twee", vervolgt Kalezic, oud-trainer van de Eindhovense beloften. "Hij is zeer doelgericht en oogt fysiek oersterk, wat belangrijk is om de top te halen. Als hij mentaal en lichamelijk in balans blijft, dan gaat ook hij het ver schoppen."

Malen speelde in de jeugdopleiding van Ajax, voordat hij in 2015 naar Arsenal vertrok. Vorig jaar zomer haalde PSV hem terug naar Nederland. Dit seizoen was de vleugelspeler in twaalf Eredivisie-duels, waarvan één keer als basisspeler, drie keer trefzeker.