'Bergwijn heeft aanleg voor de absolute top, maar kan het beste Wijnaldum volgen'

'Bergwijn heeft aanleg voor de absolute top, maar kan het beste Wijnaldum volgen'

23-11-2018 08:00
24

Darije Kalezic geniet van de ontwikkeling die Steven Bergwijn doormaakt. De Bosniër was tijdens het seizoen 2014/2015 trainer van Jong PSV en liet Bergwijn als zestienjarige debuteren in de toenmalige Jupiler League.

Volgens Kalezic is Bergwijn een voorbeeld voor alle aanstormende talenten. "Hij is naast zijn talent enorm beleefd naar iedereen en altijd nieuwsgierig, viel me toen op", vertelt de 49-jarige trainer aan het Eindhovens Dagblad. "Hij wil zichzelf verbeteren en heeft rust in het hoofd. Het was nooit een jongen van rare fratsen."

Bergwijn debuteerde nog datzelfde seizoen voor PSV 1 en werd onder de hoede genomen door Memphis Depay. "Memphis was nog een voorbeeld voor hem en je ziet dat hij nu ook de rust heeft gevonden", stelt Kalezic vast.

Een carrière à la Memphis, die van PSV direct naar Manchester United ging, ligt voor Bergwijn echter niet in het verschiet, denkt zijn oud-trainer. "Ik denk dat Steven wel de aanleg heeft om daar ooit te kunnen komen, maar zou denk ik toch voor een geleidelijke carrière-opbouw gaan, zoals Georginio Wijnaldum dat heeft gedaan."