Van Persie prijst Oranje-internationals van Ajax: Die jongens staan nu op

Van Persie prijst Oranje-internationals van Ajax: "Die jongens staan nu op"

Gepubliceerd: vrijdag 23 november 2018 om 12:10vr 23-11-2018 om 12:10

Robin van Persie wordt blij als hij kijkt naar het Nederlands elftal. Dat vertelt hij aan VoetbalPrimeur. Ook de ontwikkeling van internationals Matthijs de Ligt en Frenkie de Jong kan de Feyenoord-captain bekoren.

"Ik vind dat ze het hartstikke goed doen", zegt Van Persie over Oranje, dat zich maandag plaatste voor de eindronde van de Nations League. "Ze hebben dit jaar zware wedstrijden gehad en de meeste hebben ze hartstikke goed ingevuld - en gewonnen. Dat is hartstikke positief, iedereen gaat erin mee."

Ajax-spelers De Jong en De Ligt zijn door hun goede prestaties bij Ajax inmiddels vaste Oranje-internationals. "Het zijn hartstikke goede spelers. Die jongens staan nu op. Als fan, als speler en als Nederlander is dat alleen maar leuk. Het ziet er gewoon goed uit. Dat hebben die jongens helemaal zelf afgedwongen."

Van Persie, met vijftig doelpunten topscorer aller tijden van het Nederlands elftal, weet niet of De Ligt en De Jong klaar zijn voor een transfer naar de Europese top. "Dat is persoonlijk voor elke speler. Het is niet aan mij om daarover te oordelen."

Check hieroner het hele interview met Van Persie en René van der Gijp!

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws