Blind: 'Ik zou graag zien dat hij Ajax pas verlaat als hij er écht klaar voor is'

Blind: 'Ik zou graag zien dat hij Ajax pas verlaat als hij er écht klaar voor is'

Gepubliceerd: vrijdag 23 november 2018 om 13:08vr 23-11-2018 om 13:08

Danny Blind vindt het mogelijk nog te vroeg voor Matthijs de Ligt om de stap naar het buitenland te maken. Dat vertelt de oud-bondscoach, tegenwoordig lid van Ajax' raad van commissarissen, aan Tuttosport.

De Ligt staat op het lijstje bij elke Europese grootmacht, waaronder FC Barcelona, Manchester City, Bayern München en Juventus. In Italië is men benieuwd naar de mening van Blind over de Ajax-aanvoerder. "Hij is sterk en een complete verdediger, maar hij is nog steeds jong. Ik zou graag zien dat hij Ajax pas verlaat als hij denkt dat hij er écht klaar voor is", stelt Blind.

In maart 2017 nam Blind als bondscoach de gewaagde gok om De Ligt op zeventienjarige leeftijd te laten debuteren in Oranje. Dat pakte niet goed uit. "Ik vond het geen moeilijke beslissing, omdat een aantal verdedigers geblesseerd was. Hoewel hij op dat moment nog maar zeventien was, kon je zien dat hij talent had. Daarom is zijn ontwikkeling niet zo verrassend. Het feit dat hij nu ook de aanvoerder van Ajax is, zegt wat over zijn karakter."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Is De Ligt klaar voor de Europese top?

Ja
76%
Nee
24%
(2497 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws