ADO strikt zoon van cultheld: 'Volgende stap is debuut in de Eredivisie'

ADO strikt zoon van cultheld: 'Volgende stap is debuut in de Eredivisie'

Gepubliceerd: vrijdag 23 november 2018 om 13:18vr 23-11-2018 om 13:18

ADO Den Haag heeft Robin Polley vastgelegd. De negentienjarige rechtsback tekent een contract tot medio 2021 met een optie voor nog een jaar.

Polley is de zoon van de Ghanse aanvaller Prince Polley, die eind vorige eeuw uitgroeide tot cultheld bij Sparta, FC Twente en sc Heerenveen. Hij traint sinds de start van het seizoen mee met de eerste selectie van ADO, nadat hij vorig jaar werd opgepikt bij Feyenoord. In Den Haag werd de rechtsbuiten omgeschoold tot rechtsback.

"Dit is bijzonder, maar ook een beetje spannend. Hier werk je als jonge jongen naartoe. Dit is een droom die uitkomt", reageert Polley op de ADO-website. "Ik ben super trots op dit speciale moment. Ik heb een moeilijke route afgelegd en dat is niet voor veel jongens weggelegd. Dit is voor mij het échte begin."

"Wat mijn volgende stap moet zijn? Een debuut in de Eredivisie", aldus Polley. "Ik heb het gevoel dat ik er klaar voor ben, maar zit natuurlijk ook nog in een leerproces. Ik wil nog meer rust in mijn spel krijgen en er verdedigend nog een tandje bij kunnen zetten. Ik merk dat ik hier al stappen in maak. Ik word met de dag beter."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws