Ten Hag niet verrast door tegenvaller: 'Daar is de Ajax-selectie op ingericht'

Ten Hag niet verrast door tegenvaller: 'Daar is de Ajax-selectie op ingericht'

23-11-2018 13:36
21

Erik ten Hag verwacht dat Hakim Ziyech snel weer kan aansluiten bij Ajax. De blessure van de sterspeler is 'niet heel ernstig', aldus de Ajax-trainer.

Ziyech liep tijdens de interlandperiode met Marokko een verrekking aan de binnenband van zijn rechterknie op. "Daar zijn we natuurlijk niet blij mee, maar het is niet heel ernstig", reageert Ten Hag op de persconferentie, daags voor het competitieduel met NAC Breda. "De prognose is dat hij redelijk snel weer kan aansluiten. We werken hard om de tijd in te halen."

De trainer wist dat hij dit seizoen te maken zou krijgen met blessures. "We hebben een zwaar programma. Als het zometeen winter is, hebben we volgens mij 32 wedstrijden gespeeld. En dan reken ik de wedstrijden die de internationals hebben afgewerkt met hun land niet mee. Plus dat daarvoor ook nog het WK is geweest. Maar dat wisten we van tevoren, dus daar is onze selectie ook op ingericht”

Ten Hag heeft de hoop op de inzetbaarheid van Ziyech in de cruciale Champions League-wedstrijd tegen AEK Athene overigens nog niet helemaal opgegeven, maar de kans lijkt erg klein. "Het moet allemaal verantwoord zijn."