'Keizer voert 'Oranje-revolutie' door en dirigeert Castaignos naar Sporting-exit'

'Keizer voert 'Oranje-revolutie' door en dirigeert Castaignos naar Sporting-exit'

23-11-2018 17:51
36

Sporting Portugal wil om financiële redenen afscheid nemen van zes spelers. Een van die spelers is Luc Castaignos, die onder Marcel Keizer geen toekomst heeft in Portugal.

Dat meldt de Portugese krant O Jogo, dat schrijft over een 'Oranje-revolutie'. De verkoop van het zestal moet voor financiële ruimte zorgen voor Sporting. Keizer heeft toestemming gegeven voor transfers van Castaignos, maar ook Emiliano Viviano, Jefferson Nascimento, Radosav Petrović, Josip Mišić en Bruno César kunnen uitkijken naar een nieuwe club. De spelers kwamen al amper in actie voor de Portugese grootmacht.

Sporting hoopt extra geld te verdienen om zich op die manier te kunnen versterken met nieuwe spelers. De club heeft het de afgelopen jaren op financieel gebied zwaar, waardoor iedere euro welkom is in Lissabon.

Keizer heeft bij Sporting een duidelijk sportief doel voor ogen, maar heeft simpelweg niet de spelers om dat doel te realiseren. Daardoor hoopt de club de Nederlander zoveel mogelijk te kunnen ondersteunen met nieuwe spelers. Tot die tijd krijgen jeugdspelers de kans zich te laten zien.