Lodeweges krijgt historisch briefje terug: Het is gewoon mijn briefje

Lodeweges krijgt historisch briefje terug: "Het is gewoon mijn briefje"

23-11-2018 19:32
22

Dwight Lodeweges heeft 'zijn briefje' terug. Deze week kwam het papiertje met tactische aanwijzingen via de post weer terug bij zijn rechtmatige eigenaar. 

In de slotfase van Duitsland - Nederland werd op het veld een briefje met aanwijzingen doorgegeven. "Dat was helemaal niet de bedoeling"", zegt de assistent van bondscoach Ronald Koeman tegen Omrop Fryslan. "Ik wilde Koeman mijn tactiek laten lezen en toen verdween het briefje opeens het veld op. Ik dacht dat hij gewoon instructies zou geven langs de lijn."

Alle ophef rond het briefje had van Lodeweges niet gehoeven. "Ik wil er niet zoveel over zeggen. Er is al zoveel over gesproken. We moeten het niet opblazen. Mijn briefje is nu weer terug. Het lijkt Arnold Schwarzenegger wel. Ik heb het met de post weer teruggekregen", aldus Lodeweges. 

"Ik vind het geen voetbalhistorie hoor. Het zijn gewoon wat aandachtspunten op papier. Ik wil ze bewaren om er later nog wat mee te doen, in nabesprekingen bijvoorbeeld. Het is gewoon mijn briefje. Het is een hype geworden, maar nu is het klaar."