Ten Hag: 'Ik verwacht dat ik ooit trainer word van FC Twente'

Ten Hag: 'Ik verwacht dat ik ooit trainer word van FC Twente'

24-11-2018 09:18
51

Erik Ten Hag is sinds januari trainer van Ajax en woont in zijn eentje in Amsterdam. Zijn gezin is achtergebleven in Twente, waar de Tukker vandaan komt. Dat is een bewuste keuze geweest, vertelt Ten Hag in een interview met TC/Tubantia.

Ten Hag geeft een duidelijk antwoord op de vraag wat hij het meeste mist. "Mijn gezin. Het is een bewuste keuze dat zij niet mee zijn verhuisd naar Amsterdam. Hun leven hoeft niet in dienst te staan van mijn leven. Voetbaltrainer is een onzeker beroep, er kan snel iets veranderen. Ik wil ze niet overal mee naar toe slepen. We hebben twee jaar in München gewoond (waar Ten Hag trainer was van Bayern 2, red.), mijn jongste dochter rijdt paard, ze moest toen twee jaar haar paard missen."

Ten Hag wijst op de intensie van het trainersvak. "Als voetbaltrainer ben je twentyfourseven bezig. Dan ben ik er wel, maar eigenlijk niet echt. Ik heb ook wel eens gezegd dat ik het mijn kinderen niet aan wil doen om in de Randstad op te groeien. Het betekent dat ik de meeste dagen van de week alleen woon, op de Zuid-As. Meestal eet ik overdag op de club en maak ik zelf 's avonds wat klaar."

Ten Hag verwacht dat hij in de toekomst weer terugkeert in Twente. "In voetbal is dat moeilijk te plannen. Ik werkte al in Eindhoven, Deventer, Utrecht, München, nu Amsterdam. Hoe het verder gaat valt niet te zeggen. En hoe lang zal ik het leuk blijven vinden als coach? Dat weet ik nu ook nog niet. Eigenlijk verwacht ik wel dat ik ooit trainer word bij FC Twente. Ja echt, dat gevoel heb ik heel sterk. Maar voorlopig is dat nog niet aan de orde."