'Te weinig aan gedaan om terug te komen bij Ajax en toch ben ik best trots'

'Te weinig aan gedaan om terug te komen bij Ajax en toch ben ik best trots'

24-11-2018 15:08
22

Lerin Duarte verdiende in 2013 een transfer van Heracles Almelo naar Ajax, maar in Amsterdam raakte zijn carrière in het slop. De middenvelder keerde in 2016 terug bij Heracles en na twee mindere seizoenen is hij onder coach Frank Wormuth opgeleefd.

"Ik dacht dat voetbal me niet kon beïnvloeden in mijn privéleven, maar als ik terugkijk op de twee vorige seizoenen, is er toch wel een verschil. Mijn leven is altijd leuk gebleven, maar ik zit nu veel beter in mijn vel", zegt Duarte (28) tegen TC Tubantia. Hij had geen goede band met trainer John Stegeman, met wie hij enkele akkefietjes had. Daar wil de linkspoot echter niet over uitwijden.

Wedden

Meer odds

"Wormuth zei dat hij niet naar het verleden zou kijken", zegt Duarte. "Ik kon opnieuw beginnen en mezelf bewijzen. Dat was een opluchting. Anders had ik weg gewild bij Heracles. Op vakantie in Turkije liep ik hard over het strand en ging naar de sportschool. Ik wilde hoe dan ook fit terugkomen. Het was geen opoffering, maar nodig om te laten zien dat ik goed kan voetballen."

Duarte baalt dat hij bij Ajax niet uit de verf kwam. "Ik begon goed. Speelde in de Champions League en we werden kampioen. Maar ik liep een blessure op, zat daarna niet bij de selectie en heb er te weinig aan gedaan om terug te komen. En toch, als ik terugkijk op mijn loopbaan tot nu toe, ben ik best trots. Ik heb mooie dingen meegemaakt - 50 procent ups en 50 procent downs."