Woordvoerder: 'Raakt mij dat familie Nouri werd afgeschilderd als geldwolven'

Woordvoerder: 'Raakt mij dat familie Nouri werd afgeschilderd als geldwolven'

24-11-2018 15:25
37

Khalid Kasem, woordvoerder van de familie van Abdelhak Nouri, is blij met de steun die de familie van de Ajacied krijgt. Hij laat weten dat het 'naar omstandigheden goed gaat' met de familie.

"Alles stond stil. Voor hen is op 8 juli 2017 de jaartelling opnieuw begonnen", zegt Kasem in Het Parool. "Nu draait het hele leven om het welzijn van Abdelhak. Soms zijn er goede dagen, soms minder goede dagen. Ze slaan zich er doorheen in het besef dat er uit de hele wereld een onvoorstelbare hoeveelheid liefde komt. Dat sterkt ze."

Kasem heeft diepe bewondering voor de familie Nouri. "Vanaf het moment dat dit met Abdelhak is gebeurd, is er geen moment geweest dat er niet iemand van de familie aan zijn bed zat. Vierentwintig uur per dag, zeven dagen in de week, al anderhalf jaar lang - en dat zal de komende jaren niet anders zijn. Ze draaien wisseldiensten, dat is een onvoorstelbare opgave. Ik maak daar een diepe buiging voor."

Kasem baalt wel van wat er na de tragische gebeurtenis plaatsvond. Een juridische strijd leek even onvermijdelijk. "Het is nooit de intentie van de familie geweest om het conflict voor het publieke oog uit te vechten, maar het ging niet anders. Er is veel geschreven over de familie. Ze hebben zich er niet veel van aangetrokken, maar mij heeft het geraakt hoe ze werden afgeschilderd als geldwolven. Het zijn gewoon mensen die opkomen voor hun rechtvaardige belang."