Boze Ramos reageert: 'Mijn reputatie wordt ondermijnd en mijn rechten geschonden'

Boze Ramos reageert: 'Mijn reputatie wordt ondermijnd en mijn rechten geschonden'

24-11-2018 16:25
11

Sergio Ramos heeft via een officiële verklaring gerageerd op het bericht dat hij de antidopingregels zou hebben overtreden. Eerder ontkende zijn club Real Madrid de berichtgeving van Der Spiegel al stellig.

'Ik ben fel tegenstander van doping. Ik heb nooit gebruikgemaakt van of toestemming gegeven voor doping en dat zal ik ook nooit doen', stelt hij in zijn verklaring. Volgens Ramos gaat het om twee dopingcontroles: in april 2018 in Malaga en in juni 2017 in Cardiff, na de Champions League-finale. In beide gevallen is er volgens de verdediger geen sprake geweest van het overtreden van de antidopingregels.

Ramos verklaart in zijn carrière heel veel dopingcontroles te hebben gehad. 'Ik heb in deze zaken of andere zaken in het verleden nog nooit de antidopingregels overtreden'. De Spanjaard kondigt aan actie te gaan ondernemen. 'Mijn juridisch team zal bekijken welke verdere actie we kunnen ondernemen in zaken waarin de waarheid verkeerd wordt gepresenteerd, mijn reputatie wordt ondermijnd en mijn rechten worden geschonden.'

Lees ook: 'Ramos weigerde dopingtest en testte positief na Champions League-finale'