Labyad: 'Ik ben hier gekomen om belangrijk te zijn, het was een zware periode'

Labyad: 'Ik ben hier gekomen om belangrijk te zijn, het was een zware periode'

25-11-2018 08:02
24

Zakaria Labyad krijgt dit seizoen weinig kansen bij Ajax, maar is blij dat hij zaterdag als invaller van waarde kon zijn tegen NAC Breda (3-0). De 25-jarige aanvaller, die Donny van de Beek verving, tekende in het Rat Verlegh Stadion voor de 2-0.

"Het was een mooie voorzet van Frenkie de Jong op David Neres, die hem perfect terug kopte en ik schiet 'm binnen. Ik raakte de bal eigenlijk perfect", laat Labyad weten voor de camera van FOX Sports. De Marokkaan schikt zich vooralsnog in zijn rol. "Natuurlijk ben je voetballer en wil je spelen. Maar ik ben trots dat ik in zo'n elftal mag voetballen, met fantastische spelers en een fantastische technische staf. Ik ben geduldig geweest en dat ben ik nog steeds."

"Dat ik vandaag belangrijk kan zijn voor het elftal geeft mij een goed gevoel. Daar moeten we mee verder", vervolgt Labyad, die ook tegenover Ajax TV ingaat op zijn treffer. "Het is een heerlijk gevoel, met name omdat het mijn eerste competitiedoelpunt is voor Ajax. Daar heb ik hard voor gewerkt. Ik ben hier gekomen om belangrijk te zijn voor het elftal."

Labyad erkent dat zijn reserverol niet altijd makkelijk was. "Het was een zware periode mentaal. Maar ik heb de knop snel omgezet en ben keihard gaan trainen. In de momenten die ik krijg probeer ik alles te geven."