Tumultueuze ontknoping in Venlo: tiental van VVV in blessuretijd naast AZ

25-11-2018 18:40
36

VVV-Venlo heeft in extremis een punt overgehouden aan het thuisduel met AZ. Diep in de blessuretijd schoot Patrick Joosten binnen: 2-2. VVV stond op dat moment met tien man binnen de lijnen.

In stadion De Koel ging AZ uitstekend van start. Binnen een kwartier stond het 2-0 voor de gasten. Teun Koopmeiners benutte in de achtste minuut een penalty. De bal was op de stip gegaan na een VAR-moment. Jerold Promes bleek een overtreding te hebben begaan. Even later schoot Oussama Idrissi na een fraaie kapbeweging raak.

Nadat Albert Gudmundsson de kans op de beslissende 0-3 had gemist, knokte VVV zich terug in de wedstrijd. Peniel Mlapa scoorde na een fraaie steekpass van Ralf Seuntjens. Voor de huurling was het z'n vijfde goal in de laatste vier competitieduels.

Rood
In het vervolg van de wedstrijd was het met name AZ dat de klok sloeg. Idrissi en Gudmundsson misten goede kansen op de 1-3. VVV-goalie Lars Unnerstall lag meerdere keren in de weg.

VVV leek op een nederlaag af te koersen toen invaller Peter van Ooijen kon inrukken. De middenvelder van VVV ging met gestrekt been door op Adam Maher en incasseerde terecht direct rood. Met tien man flikte VVV het alsnog. Joosten schoot met links binnen in de verre hoek. De treffer werd aanvankelijk afgekeurd wegens buitenspel, maar na opnieuw een VAR-moment bleek daar geen sprake van.

AZ en VVV hadden bij aanvang van de wedstrijd beide achttien punten. De twee clubs laten door de remise de kans liggen om op gelijke hoogte te komen met FC Utrecht en Vitesse.