De Eredivisie-flops: drietal van hopeloos Heracles, falende Meijers én Bulthuis

De Eredivisie-flops: drietal van hopeloos Heracles, falende Meijers én Bulthuis

26-11-2018 10:00
28

Wat is er toch aan de hand met Heracles Almelo? In speelronde 13 van de Eredivisie ging het volledig mis bij promovendus Fortuna Sittard: 3-0. Tal van spelers van het dolende Heracles-elftal kwamen in aanmerking voor ons wekelijkse floplijstje. Wij kozen er drie. Ook onder meer Peter van Ooijen mag natuurlijk niet ontbreken na zijn doldwaze charge tegen AZ. 

Robert Zwinkels (ADO Den Haag)
Zwinkels, die het stokje heeft overgenomen van de falende Indy Groothuizen, mocht van geluk spreken dat ADO zaterdag drie punten pakte in Zwolle (2-3). Bij beide tegentreffers zag de goalie er namelijk niet goed uit. De 2-2 van Clint Leemans kwam - weliswaar in samenwerking met Aaron Meijers - op zijn conto. 

Sherel Floranus (sc Heerenveen)
Floranus hoopt ooit dezelfde stappen te maken als Denzel Dumfries, zijn voorganger bij sc Heerenveen én Sparta. Een transfer naar een Nederlandse topclub, laat staan Oranje, is voorlopig nog héél ver weg voor de back. Floranus bakte er tegen PSV (3-0 nederlaag) niets van. 

Ted van de Pavert (De Graafschap)
Van de Pavert kreeg in stadion Galgenwaard de voorkeur boven Bart Straalman, naar verluidt omdat hij meer ervaring heeft. Daar was zondagmiddag weinig van te merken. Van de Pavert oogde zo nu en dan als een verdwaalde kleuter in een donker bos. Hopeloos, reddeloos. De Graafschap verloor in Utrecht met 5-0. 


Dave Bulthuis (sc Heerenveen)
Het zijn niet bepaald de weken van Bulthuis. Tegen FC Groningen (2-0 nederlaag) en FC Emmen (1-1) oogde de verdediger van Heerenveen al zeer zwak. Ook in Eindhoven, waar zijn ploeg kansloos verloor van PSV, speelde Bulthuis onthutsend slecht. 

Stephen Sama (Heracles Almelo)
Grote kans dat we Sama voorlopig niet meer terugzien in de basiself van het dolende Heracles. De lange Duitser deed in de eerste helft van het uitduel met Fortuna vrijwel alles fout. Sama kon in de pauze direct gaan douchen. 

Aaron Meijers (ADO Den Haag)
Echt zo'n doelpunt dat we aan het einde van het seizoen gaan terugzien in een compilatie met lachband op de achtergrond. Meijers kopte een onschuldige diepe bal terug op ADO-goalie Zwinkels, maar die had zijn doellijn al verlaten. Leemans kon daarna simpel afwerken. Komisch moment.

Peter van Ooijen (VVV-Venlo)
Wat Van Ooijen zondag liet zien in de blessuretijd van VVV-AZ (2-2) hoort niet thuis op een voetbalveld. De invaller ging véél te hard door op Adam Maher, die van geluk mocht spreken dat hij niet geraakt werd. Terecht direct rood. Van Ooijen kan waarschijnlijk een stevige schorsing tegemoet zien. 

Lerin Duarte (Heracles Almelo)
Dat Heracles het even helemaal kwijt is, heeft onder meer te maken met een aantal routiniers dat al weken op rij niet thuisgeeft. Neem Duarte. Op bezoek in Sittard raakte hij zaterdag geen knikker. 

Damil Dankerlui (Willem II)
Willem II-trainer Adrie Koster blijft stug volhouden. Tegen Vitesse mocht Dankerlui het opnieuw proberen als rechtsbuiten. Eens te meer bleek dat de voormalig speler van Ajax helemaal niet geschikt is voor die rol. Na 45 minuten greep Koster in en werd Dankerlui gewisseld. Zal de coach het volgende week tóch weer proberen? 


Mike van Duinen (PEC Zwolle)
Een pijnlijk avondje voor rooie Mike, uitgerekend tegen 'zijn' ADO Den Haag. Van Duinen heeft het al maanden moeilijk in de spits van PEC Zwolle en zaterdagavond ging er opnieuw meer fout dan goed. Een dikke onvoldoende. 

Kristoffer Peterson (Heracles Almelo)
Werkelijk niets lijkt op dit moment te lukken bij Peterson, die na een vlammende start van het seizoen (acht goals in zeven duels) nu al zes wedstrijden droog staat. Tegen Fortuna miste Peterson meerdere opgelegde kansen. De Zweed worstelt met zijn vorm en daardoor heeft ook Heracles het moeilijk.