'Schok bij Feyenoord: familielid beslecht ruzie tussen jeugdspelers in kleedkamer'

'Schok bij Feyenoord: familielid beslecht ruzie tussen jeugdspelers in kleedkamer'

26-11-2018 06:50
108

Jeugdinternational Crysencio Summerville is een hoofdpijndossier geworden voor Feyenoord. De zeventienjarige aanvaller kreeg het donderdag op de training aan de stok met Mats Knoester, verdediger van Jong Feyenoord. De ruzie escaleerde volledig.

Dat meldt het Algemeen Dagblad. Summerville trommelde na de training een familielid op. Die kwam in de kleedkamer om de zaak te beslechten. Het handgemeen leverde een ware schok op binnen Varkenoord, schrijft de ochtendkrant.

Jeugdtrainers Dirk Kuyt en Cor Adriaanse, algemeen directeur Jan de Jong en technisch directeur Martin van Geel bepalen maandag de strafmaat voor Summerville. Ook de raad van commissarissen is volledig op de hoogte van het incident. De aanvaller staat te boek als groot talent binnen de jeugdopleiding. Hij tekende begin dit jaar zijn eerste contract in De Kuip. Naar verluidt zaten Bayern München en Borussia Dortmund destijds achter hem aan.

"Dat jeugdelftal heeft wel iets meegemaakt", reageert Feyenoord-trainer Giovanni van Bronckhorst. Feyenoord onder 19 jaar ging zaterdag, twee dagen na het gewelddadige incident, kansloos onderuit tegen Volendam (5-3). Van Bronckhorst sprak uitvoerig met Kuyt over het voorval. "Dit zijn echt enorm lastige zaken."