Boze Leemans spreekt PEC Zwolle-fan aan: Wat heb je daar nou aan?

Boze Leemans spreekt PEC Zwolle-fan aan: "Wat heb je daar nou aan?"

26-11-2018 10:12
42

De druk op PEC Zwolle wordt groter en groter, merkt Clint Leemans. In speelronde dertien van de Eredivisie verloor PEC in eigen huis van ADO Den Haag (2-3) en de ploeg van trainer John van 't Schip staat nu slechts één punt boven de degradatiestreep. Leemans maakt zich zorgen. 

"We kunnen wel praten over scherp dit en dat, maar we moeten er gewoon staan als het moet", aldus de middenvelder in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Dat Lam uitvalt en het veel te lang duurt voordat iemand er in komt, dat Becker zo tussen twee man door kan, dat iemand El Khayati laat lopen. Oh, man."

"Heel veel fouten, terwijl we de eerste helft best wel goed spelen. Ja, zo gaan we van iedereen verliezen. Bottleneck? Als je elke keer minimaal drie goals moet maken om te winnen, kun je dat zelf wel invullen. En dat verdedigen doen we met zijn allen."

De irritaties namen toe bij Leemans toen hij tijdens het duel met ADO een fan zag zwaaien met een wit zakdoekje. Doe dat ding omlaag, riep hij naar de boze supporter. "Wat heb je daar nou aan? Alsof het helpt. We hebben het vorig jaar bij FC Twente ook gezien. Die hebben drie trainers gehad, maar waren voor de laatste speeldag al gedegradeerd. Dus dat het aan de trainer ligt, vind ik onzin."