Advies richting 'heksenketel' in Athene: 'Daar moet Ajax voor uitkijken'

Advies richting 'heksenketel' in Athene: 'Daar moet Ajax voor uitkijken'

26-11-2018 13:47 Laatste update: 13:51
63

Ajax neemt het dinsdagavond in de groepsfase van de Champions League in het Olympisch Stadion op tegen AEK Athene. Volgens oud-speler Sonny Silooy zullen de Amsterdammers goed om moeten gaan met de sfeer daar.

Silooy speelde zelf met Ajax in 1987 de finale van de Europa Cup II in het stadion, maar speelde er voor die tijd ook al enkele wedstrijden. "We speelden in de Champions League tegen Olympiakos en verloren met 2-0. Het stadion zat helemaal vol en was erg imposant", vertelt Silooy op Ajax.nl.

Ajax heeft in Athene kans om zich te plaatsen voor de achtste finale van de Champions League. "Het zou fantastisch zijn als ze daar zouden winnen. Als ze maar niet verliezen. Ze zijn zo dichtbij... Mijn voorspelling? 1-3."

Als de ploeg van Erik ten Hag een resultaat wil neerzetten, is het van cruciaal belang dat Ajax het hoofd koel houdt. "Grieken zijn erg emotioneel en uitbundig. Het kan echt spoken in dat stadion. Daar moet Ajax voor uitkijken. Als de fans erachter gaan staan, kunnen ze het iedere ploeg moeilijk maken. Ajax moet de rust bewaren en het eigen spel spelen."