Ongekende cijfers: Barcelona betaalt gemiddeld twaalf miljoen salaris per speler

Ongekende cijfers: Barcelona betaalt gemiddeld twaalf miljoen salaris per speler

Gepubliceerd: maandag 26 november 2018 om 18:19ma 26-11-2018 om 18:19

FC Barcelona keert gemiddeld bijna twaalf miljoen per speler uit in één jaar. Dat blijkt uit cijfers die gelekt zijn door Football Leaks. De Catalanen zijn daarmee de sportclub met de hoogste salarisuitgaven ter wereld.

De hoogte van dat bedrag is voor een groot gedeelte toe te schrijven aan het salaris van Lionel Messi, zo maakt de NOS op uit de cijfers van Football Leaks. De Argentijn verdient minimaal 55 miljoen euro per jaar en dat bedrag kan door allerlei premies oplopen tot bijna 100 miljoen. Real Madrid geeft na Barcelona het meeste geld uit aan spelerssalarissen (gemiddeld ruim negen miljoen per speler), voor een drietal Amerikaanse basketbalclubs.

Uit de cijfers blijkt ook dat voetballers in Engeland gemiddeld het meest verdienen op jaarbasis. Het gemiddelde in de Premier League ligt op meer dan 3,3 miljoen euro per speler. Opvallend is ook dat de salarissen in de Belgische competitie hoger liggen dan in Nederland. Het gemiddelde in België ligt op bijna 350.000 euro, waar dat in Nederland zo'n 70.000 euro minder is.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws