De Ligt kritisch op Ajax-fans: Wat er vooraf gebeurde, kan natuurlijk niet

De Ligt kritisch op Ajax-fans: "Wat er vooraf gebeurde, kan natuurlijk niet"

27-11-2018 21:05
52

Ajax-aanvoerder Matthijs de Ligt is trots op zijn ploeggenoten na de 0-2 overwinning bij AEK Athene. De Amsterdammers hebben zich met de zege in Griekenland verzekerd van de achtste finales in de Champions League.

De Ligt laat voor de camera's van Veronica weten 'heel blij' te zijn. Verrast was hij echter niet. "Ik denk dat we onszelf overstijgen. We voetballen beter dan we eigenlijk denken", aldus de negentienjarige centrale verdediger, die zich nu richt op de strijd om de eerste plek in Poule E met Bayern München. "Heel belangrijk, dus daar gaan we vol voor knokken."

De captain had echter ook een kritische noot. "Tijdens de wedstrijd hadden we niets te klagen over de supporters, die hebben ons geweldig gesteund. Maar wat er vooraf gebeurde, kan natuurlijk niet", doelt De Ligt op het vuurwerk gooien tussen de fanatieke supporters van beide clubs. "Ze hebben niet alleen zichzelf ermee, maar ook ons. Dit hoort niet bij een klasseclub als Ajax. Wij gaan dan toch anders de wedstrijd in. Dat heeft zeker invloed. Er zijn jongens die dit voor het eerst meemaken. Vanavond hebben we goed gereageerd, maar dat had ook anders kunnen zijn."