Boze Van der Sar: 'Onze supporters zijn schandalig behandeld'

Boze Van der Sar: 'Onze supporters zijn schandalig behandeld'

28-11-2018 13:23 Laatste update: 13:27
111

Ajax-directeur Edwin van der Sar heeft zich woensdag in gesprek met persbureau ANP hard uitgelaten over de gang van zaken voor en tijdens AEK Athene-Ajax. Hij vindt dat fans uit Amsterdam 'schandalig zijn behandeld'. 

In het Olympisch Stadion van AEK ging het dinsdag volledig mis. In het uitvak werden Ajax-fans belaagd en mishandeld. "Wij hebben vooraf onze zorgen reeds geuit bij de Uefa en de veiligheidsorganisatie van AEK", aldus Van der Sar.

"We hebben erop aangedrongen streng te fouilleren en een zorgvuldige kaartcontrole te doen. Maar bij de instroom van onze fans bleek daar nauwelijks sprake van te zijn. Zodoende kwamen er ook lieden in ons vak die wij daar niet hadden willen hebben."

"De politie stond toe dat ons vak meerdere keren werd aangevallen door bewapende Griekse fans. (...) De politie richtte zich alleen op onze fans en nauwelijks op de Grieken. Charges uitvoeren in een vol vak is levensgevaarlijk, maar toch werd het gedaan."

Schandalig
Omdat Ajax afgelopen week een voorwaardelijke straf kreeg van de UEFA, dreigt nu een wedstrijd in Europa zónder fans. Een rampscenario voor Ajax. "Wij hebben tijdens en na de wedstrijd onze bevindingen gedeeld met de UEFA en dit na afloop nog formeel aan ze gerapporteerd."

"Hun veiligheidsmensen hebben met eigen ogen kunnen aanschouwen wat er is gebeurd en hetzelfde geconstateerd als wij. Ik zeg niet dat de 1200 meegereisde fans allemaal lieverdjes zijn, maar zij zijn schandalig behandeld." 

 Lees ook: Supportersvereniging Ajax 'ontzettend boos': 'Ze deden wat ze wilden, bizar'