Supportersvereniging Ajax 'ontzettend boos': 'Ze deden wat ze wilden, bizar'

Supportersvereniging Ajax 'ontzettend boos': 'Ze deden wat ze wilden, bizar'

28-11-2018 09:12 Laatste update: 10:04
125

Fabian Nagtzaam, directeur van de Supportersvereniging Ajax, is 'ontzettend boos' over de gebeurtenissen van dinsdagavond in Griekenland. Nagtzaam was zelf aanwezig in het uitvak tijdens AEK Athene-Ajax (0-2). Ajax-supporters werden daar door hooligans van de thuisclub belaagd. 

"Ajax-supporters werden aangevallen en het antwoord daarop was buitensporig ME-geweld tegen onze aanhang. AEK-supporters hebben duidelijk een vrijstaat gecreëerd binnen het eigen stadion. Ze mochten doen en laten wat ze wilden. Het was bizar", vertelt Nagtzaam op de website van de supportersvereniging.

"We hebben allemaal gezien hoe een molotovcocktail richting het Ajaxvak werd gegooid, hoe men de Ajaxsupporters wilde opzoeken en hoe ze levensgevaarlijk zwaar vuurwerk richting het uitvak bleven gooien."

"De autoriteiten garandeerden vooraf de veiligheid van onze supporters. Hier bleek in de praktijk weinig van, nota bene in het stadion. Er was sprake van grof politiegeweld, waarbij onze supporters als ratten in een val werden gedreven terwijl een actie richting thuissupporters stelselmatig uitbleef."

Oproep
Nagtzaam doet een oproep aan de UEFA: de bond móet nu passende maatregelen nemen. "We leven vooral mee met de supporters die buiten hun schuld om gewond zijn geraakt. Daarnaast verwachten wij van Ajax dat ook zij een officiële klacht indienen. Wij doen dit zelf in ieder geval bij Football Supporters Europe, de Europese belangenbehartiger vanuit supporters."

Check ook: Huntelaar waarschuwt rellende Ajax-fans: "Wij zijn te gast in het buitenland"