Update: 'Toch geen Roda-akkoord: oppositiepartij in Kerkrade ligt dwars'

Update: 'Toch geen Roda-akkoord: oppositiepartij in Kerkrade ligt dwars'

28-11-2018 21:08 Laatste update: 21:07
48

De gemeente Kerkrade gaat Roda JC de helpende hand toereiken, meldt De Limburger woensdagavond. De huidige nummer zeven van de Keuken Kampioen Divisie hoeft de komende drie jaar slechts de helft van de stadionhuur aan de gemeente te betalen.

De meerderheid van de gemeenteraad is woensdagavond akkoord gegaan met het voorstel tot uitstel van betaling, meldt het regionale medium. Roda JC betaalt normaal gesproken acht ton per jaar voor de huur van het Parkstad Limburg Stadion, maar de gemeente neemt de komende drie jaar genoegen met vier ton per jaar.

Deze regeling is van kracht zolang Roda in de Keuken Kampioen Divisie speelt: wanneer de Limburgers naar de Eredivisie promoveren, zullen ze weer acht ton per seizoen betalen. De schuld bij de gemeente kan de komende drie jaar oplopen tot 1,2 miljoen euro (drie keer vier ton, red.). Wanneer Roda de komende jaren in de Keuken Kampioen Divisie blijft, zal de achterstallige huur door de gemeente geïnd worden via een terugbetaalregeling.

Update 21.08: De kogel is toch niet door de kerk. De gemeente Kerkrade leek woensdagavond akkoord te gaan met huurverlaging voor Roda JC, maar de beslissing is op verzoek van oppositiepartij Lokaal Alternatief uitgesteld. Volgens 1Limburg moet de Eredivisie-degradant eerst inzicht geven in zijn financiële situatie, voordat de gemeenteraad een besluit neemt. Het definitieve oordeel volgt waarschijnlijk over een maand.