'Ik gun het Memphis enorm. Dit is gewoon zijn pad en ik volg mijn pad'

'Ik gun het Memphis enorm. Dit is gewoon zijn pad en ik volg mijn pad'

30-11-2018 07:04
10

Anass Achahbar vertolkte in het seizoen 2014-2015 een hoofdrol voor Feyenoord in de Eredivisie-topper tegen PSV. Het jeugdproduct scoorde twee keer, bezorgde de Rotterdammers de zege, maar hij wist zijn carrière uiteindelijk niet te lanceren.

"Het was een waanzinnige wedstrijd voor mij. Je komt van Varkenoord, uit de eigen opleiding en je droomt er allemaal van om ooit in De Kuip te spelen en de mensen daar voor jou te zien juichen", zegt Achahbar in De Telegraaf. "Ook ik heb als jonge speler al die trainingen gehad waarbij je De Kuip achter de bomen op de dijk zag liggen. Dan komt dat moment waarop je het verschil maakt in een topwedstrijd. Ik vergeet nooit meer hoe het stadion toen tekeer ging. Zó mooi, man."

In dezelfde wedstrijd scoorde Memphis Depay – jeugdexponent van tegenstander PSV – ook. Hij is drie jaar later de ster van Oranje, terwijl Achachbar bij NEC speelt. Pijn doet het niet. "Nee, totaal niet, ik volg Memphis al heel lang. Hij is een maatje. Ik gun het hem enorm dat hij nu zoveel succes heeft. Ik ben gelovig en het woord jaloezie ken ik niet."

"Dit is gewoon zijn pad en ik volg mijn pad. Voor Memphis hoop ik alleen maar dat hij nog meer gaat krijgen in zijn carrière. En dat geldt ook voor alle jongens met wie ik bij Feyenoord heb gespeeld", besluit Achahbar.