'Gangster' Amrabat verrast in België: Ik zag dat ik 12 kilometer had gelopen

'Gangster' Amrabat verrast in België: "Ik zag dat ik 12 kilometer had gelopen"

Gepubliceerd: vrijdag 30 november 2018 om 10:55vr 30-11-2018 om 10:55

Opeens was hij daar: Sofyan Amrabat. De middenvelder maakte woensdag zijn entree in de basiself van Club Brugge en had een aandeel in het doelpuntloze gelijkspel tegen Borussia Dortmund. Verrast is hij niet.

"Ik was al een tijdje sterk bezig op training en de coach had me het signaal gegeven dat hij wel eens op mij zou rekenen", vertelt Amrabat, die lang moest wachten op zijn kans, aan Het Nieuwsblad. "Sofyan is mijn gangster op het middenveld", zei trainer Ivan Leko na afloop van het gelijkspel tegen Dortmund. "Een gangster in de positieve betekenis van het woord."

"Ik begrijp wel waarom hij dat zegt", reageert Amrabat. “Soms moet je bikkelhard zijn op het veld en ik probeer die speler te zijn. Ik ben iemand die voor niemand bang is. Je moet laten zien dat je er staat en vertrouwen hebt in jezelf." Ondanks het gebrek aan wedstrijdritme, maakte hij de negentig minuten vol. "Ik zag dat ik woensdag 12 kilometer had gelopen. Dat zijn geen slechte cijfers."

Amrabat speelde vorig seizoen bij Feyenoord ook in de Champions League. Door een gebrek aan speeltijd besloot de Marokkaanse international te vertrekken. "Ik kon naar meerdere clubs, maar had het beste gevoel bij Club. Omdat ik pas laat in de zomer gekomen ben, heb ik lang op mijn kans moeten wachten. Langer dan ik zelf had verwacht, dat geef ik toe."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws