'Barcelona geeft gas en maakt afspraak met Raiola over 'gran prioridad' De Ligt'

'Barcelona geeft gas en maakt afspraak met Raiola over 'gran prioridad' De Ligt'

30-11-2018 14:30 Laatste update: 15:14
58

FC Barcelona geeft gas voor Matthijs de Ligt. Dat meldt Sport. De technische leiding van de Catalaanse grootmacht heeft een afspraak gepland met zaakwaarnemer Mino Raiola.

De Ligt maakt sinds een paar maanden gebruik van de diensten van Raiola. De zaakwaarnemer zou deze week door Barça zijn uitgenodigd voor een gesprek op de burelen van Camp Nou. 'Ergens in de komende dagen' wordt Raiola verwacht, meldt Sport.

Onderwerp van gesprek is de toekomst van De Ligt. Barça wil de negentienjarige verdediger het liefst zo snel mogelijk vastleggen, maar Ajax-directeur Marc Overmars gaat in de winterstop géén spelers verkopen. De Catalanen mikken daardoor op een principe-akkoord met het kamp-De Ligt, zodat de club min of meer verzekerd is van zijn komst.

Dinsdag meldde Sport al dat Eric Abidal, sportief directeur van Barcelona, met De Ligt heeft gesproken. Ook zouden de twee hebben gedineerd in Amsterdam. Barça heeft een centrale verdediger nodig door de blessure van Samuel Umtiti én vanwege het feit dat de achterhoede lekt: in dertien competitieduels incasseerde Barça al negentien goals.

Opvallend genoeg meldde Sport donderdag nog wat anders over De Ligt. Barcelona zou de hoop op de Ajax-aanvoerder hebben laten varen, omdat Overmars in januari niet wil verkopen. Chelsea-verdediger Andreas Christensen is daarom naar verluidt ook op het lijstje verschenen in Camp Nou.