Voor de leeuwen gegooid in Ajax 1: Het is veel heel achter elkaar

Voor de leeuwen gegooid in Ajax 1: "Het is veel heel achter elkaar"

30-11-2018 17:48
31

Noussair Mazraoui speelde dit seizoen al 24 wedstrijden voor Ajax 1. De rechtsback erkent dat het zwaar is, al wordt hij er doorheen gesleept door de goede sfeer binnen het team van Erik Ten Hag.

Vorig seizoen speelde Mazraoui nog in Jong Ajax. Dit seizoen is hij onder Ten Hag de vaste rechtsback. "Het is wel zwaar. Het is veel heel achter elkaar", vertelt Mazraoui aan Ajax TV. "Ik ben de afgelopen drie weken een paar dagen in Nederland, maar ook in Marokko, Tunesië en Athene geweest. Je bent veel van huis. De groepssfeer maakt het makkelijker."

Dinsdag kon Ajax in Athene een feestje vieren, omdat de club zich voor het eerst in dertien jaar heeft geplaatst voor de volgende ronde van de Champions League. "Het is uitbundig gevierd. Na dertien jaar zijn we een ronde door in de Champions League. Dat is voor de club en jezelf heel mooi. We hebben het gevierd met z'n allen. We zijn zeker trots op elkaar."

Mazraoui merkt dat de sfeer binnen het Ajax-team goed is. "Er is veel plezier. Je ziet dat dat heel erg terug in het voetbal. Dan zijn de resultaten ook goed. Eerst moeten er resultaten komen om een beetje plezier te krijgen. Dat had ik vorig seizoen met Jong Ajax, waarmee ik kampioen werd."