Nederlands elftal treft Duitsland en mindere goden in EK-kwalificatiecyclus

Nederlands elftal treft Duitsland en mindere goden in EK-kwalificatiecyclus

02-12-2018 12:28 Laatste update: 13:31
94

Het Nederlands elftal neemt het in de kwalificaties voor het EK 2020 op tegen Duitsland. Dat wees de loting zondagmiddag uit in Dublin.

De ploeg van bondscoach Ronald Koeman neemt het verder onder meer op tegen Noord-Ierland. De andere twee landen in de poule zijn Estland en Wit-Rusland. De EK-kwalificatiereeks begint op 21 maart volgend jaar. Oranje trof Duitsland ook al in de Nations League. Dat leverde in de Johan Cruijff Arena een 3-0 zege op, terwijl in Gelsenkirchen op de valreep met 2-2 gelijk werd gespeeld.

De beste twee landen van elke kwalificatiepoule plaatsen zich rechtstreeks voor het EK 2020, dat plaatsvindt van 12 juni tot en met 12 juli. De laatste vier tickets worden verdeeld via de play-offs, die in maart 2020 op het programma staan. Hierin treffen de beste landen van elke divisie in de Nations League elkaar die zich niet via de reguliere route hebben geplaatst. Oranje is als groepswinnaar in divisie A al zeker van een plek in die play-offs, net als Engeland, Zwitserland en Portugal.

Het EK van 2020 wordt gespeeld in twintig verschillende gaststeden, waaronder Amsterdam. In de Johan Cruijff ArenA worden drie duels uit groep C en een achtste finale gespeeld. Oranje miste de laatste twee eindtoernooien. Op het EK 2016 en WK 2018 was Nederland niet van de partij.

België treft Rusland, Frakrijk loot Turkije
België neemt het in de kwalificaties onder meer op tegen Rusland. De andere tegenstanders zijn Schotland, Cyprus, Kazachstan en San Marino. Voor wereldkampioen Frankrijk wachten duels met onder meer Turkije en IJsland. Titelhouder Portugal komt Oekraïne en Servië tegen.

Een overzicht van alle poules: