Van der Sar rekent niet op straf: 'Politie liet supporters van AEK vrij spel'

Van der Sar rekent niet op straf: 'Politie liet supporters van AEK vrij spel'

Gepubliceerd: zondag 2 december 2018 om 13:31zo 02-12-2018 om 13:31

Edwin van der Sar is niet meteen bang voor een straf van de UEFA vanwege de ongeregeldheden voor de Champions League-wedstrijd tegen AEK Athene. Volgens de algemeen directeur treft Ajax weinig blaam.

"Voor en tijdens de wedstrijd denk ik met name dat de politie de supporters van AEK Athene vrij spel liet. Dat hadden onze veiligheidsmensen daarvoor al aangegeven. Ik denk dat ons niet heel erg veel is te verwijten in het stadion zelf", laat Van der Sar weten aan FOX Sports.

Hooligans van AEK gooiden onder meer een molotovcocktail richting het uitvak, waarin zich zo'n 1200 Ajax-supporters bevonden. Op beelden is duidelijk te zien hoe de harde kern van de Grieken ongestoord de Amsterdamse aanhang kon naderen. De ME trad overigens wel hardhandig op richting de Ajax-fans.

Voor Ajax zou een eventuele straf hoog kunnen uitvallen. De Amsterdammers kregen onlangs al een boete van 71.000 euro van de UEFA wegens wangedrag van de supporters in de beide duels met Benfica. Ajax kreeg bovendien een voorwaardelijke straf van een uitwedstrijd zonder publiek, met een proeftijd van een jaar. 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws