Koeman grapt met Löw: 'Al met al prima loting, maar wéér die Duitsers...'

Koeman grapt met Löw: 'Al met al prima loting, maar wéér die Duitsers...'

02-12-2018 14:03
21

Ronald Koeman is in zijn nopjes met de loting voor de kwalificatiecyclus voor het EK 2020. De bondscoach van het Nederlands elftal baalt wel van de aanwezigheid van Duitsland in de poule.

Desondanks mag plaatsing voor de eindronde 'geen probleem zijn', meent Koeman. "Duitsland was duidelijk het sterkste land uit Pot 2", zegt hij na de loting tegen de NOS. "Daar hadden we niet op gehoopt, maar we hebben er weinig invloed op, hè? Je weet in je achterhoofd dat het kan gebeuren. De kans was klein, maar helaas. Gelukkig gaan de eerste twee landen door naar het EK, dus wat dat betreft mag het geen probleem zijn."

De andere drie landen in Groep C zijn Noord-Ierland, Estland en Wit-Rusland. "Voor de rest - vanaf Pot 3 - is het een prima loting. Want uit die Pot 3 hadden we bijvoorbeeld ook Servië kunnen krijgen, dat zou de meest ongelukkige loting zijn. Ook in Pot 4 en Pot 5 zat nog wel wat niveauverschil tussen de landen.' 

EK-kwalificatie is een must, vindt Koeman dan ook. "Dat zijn we aan onze stand verplicht." De tevredenheid overheerst. "Want één tegenstander mag niet zorgen voor een slecht gevoel. Al met al is dit een prima loting, maar wéér die Duitsers... Joachim Löw (bondscoach van Duitsland, red.) en ik moesten net al even naar elkaar lachen."