Donny van de Beek zei net tegen mij wat de loting is, dat is leuk

"Donny van de Beek zei net tegen mij wat de loting is, dat is leuk"

02-12-2018 14:56 Laatste update: 15:27
3

Matthijs de Ligt is tevreden met de 5-1 overwinning op ADO Den Haag, maar plaatst een kanttekening. Ajax had meer moeten scoren en de tegengoal van Aaron Meijers was onnodig, zegt de captain.

Een uittrap van ADO-doelman Robert Zwinkels werd doorgekopt, waarna een Ajacied een overtreding maakte. Vervolgens schoot Meijers binnen. "Hij schiet 'm fantastisch binnen. De complimenten aan Aaron Meijers, maar het mag niet gebeuren dat er een doelpunt valt uit een uittrap van een keeper", zegt De Ligt tegen FOX Sports.

Meijers maakte 2-1, waarna De Ligt zelf 3-1 maakte. Hij haalde uit van een meter of 25. "Ik kreeg ruimte en dacht: ik haal maar eens uit. Hij vloog erin." De Ligt kan uiteindelijk leven met de 5-1. "Vooraf bereidt je je erop voor dat ADO hier komt om een punt te halen en tegen te houden. Uiteindelijk wordt het 5-1. Je kunt zeggen a walk in the park, maar het is niet zo dat het heel makkelijk ging."

EK-kwalificatie
Terwijl Ajax tegen ADO speelde, werd er in Dublin geloot voor de kwalificatie voor het EK 2020. Nederland werd gekoppeld aan Duitsland. "Donny van de Beek zei net tegen mij wat de loting is. Dat is leuk", zegt De Ligt tegen de NOS.

"Duitsland is altijd een mooie wedstrijd. We hebben in de Nations League al kunnen zien dat daar uitstekende resultaten tegen mogelijk zijn. Het zal zwaar zijn, maar we gaan er alles aan doen om door te gaan naar het EK. Je kunt niets tegen de loting doen. Je moet er vrede mee hebben. Er liggen kansen in deze groep. We gaan er vol overtuiging in."