Spelersrapport: PSV heeft één grote dissonant, Toornstra en Berghuis uitblinkers

02-12-2018 17:25 Laatste update: 17:35
112

Een slordig PSV heeft in een kolkende Kuip het eerste puntenverlies van dit seizoen geleden. Doelpunten van Nicolai Jörgensen en Sam Larsson zorgden voor een overwinning van Feyenoord. Een aansluitingstreffer van Steven Bergwijn mocht niet meer baten. VoetbalPrimeur maakt rapport op van een bewogen middag.

Feyenoord:

Justin Bijlow – 7: Keepte een solide wedstrijd. Werd in de eerste helft nauwelijks op de proef gesteld en hoefde alleen reddend op te treden bij een paar ongevaarlijke kopballen van PSV-zijde. Werd in de tweede helft wel geklopt door een inzet van Bergwijn.

Jeremiah St. Juste – 6,5: Kreeg de eerste écht grote kans van de wedstrijd, maar vond Zoet op zijn pad. Een foute bal van St. Juste zorgde later voor het eerste gevaar van PSV, maar Lozano maakte het niet af.

Sven van Beek – 7: Stond verdedigend goed zijn mannetje tegen De Jong. Kreeg wel een gele kaart nadat hij te laat kwam in het duel met diezelfde De Jong, een spijkerharde overtreding.

Jan-Arie Van der Heijden – 6,5: Ook Van der Heijden speelde een prima wedstrijd. Speelde geen opvallende rol, maar deed zijn werk goed.

Tyrell Malacia – 7: Een goede wedstrijd van de jonge linksback. Hield Lozano prima in bedwang en ook aanvallend wist hij af en toe voor gevaar te zorgen. Kreeg in de tweede helft wel een gele kaart na een overtreding op Lozano en werd uitgespeeld bij het doelpunt van Bergwijn.

Jens Toornstra – 8: Op de werklust van Toornstra viel, zoals gewoonlijk, niets aan te merken. Jaagde de PSV-spelers veelvuldig op en dat leidde voornamelijk in de eerste helft tot veel gevaar. Maakte bijna de 3-0 na goed druk zetten op Zoet en kreeg ook in de tweede helft nog een aantal kansjes.

Jordy Clasie – 7: Speelde een prima wedstrijd, maar kreeg in de eerste helft de schoen van Denzel Dumfries in zijn gezicht. In de tweede helft moest hij het veld dan ook geblesseerd verlaten.

Tonny Vilhena – 6,5: Drijvende kracht op middenveld van Feyenoord. Het dynamische spel van Vilhena bezorgde de middenvelders van PSV veel problemen.

Steven Berghuis – 8: Was een plaag voor de PSV-defensie. Stichtte gevaar met een aantal prima balletjes en kwam in de eerste helft oog in oog met Jeroen Zoet, maar de PSV-keeper kon zijn inzet keren. Niet veel later gaf hij de assist bij het doelpunt van Jörgensen.

Nicolai Jörgensen – 7: De spits speelde een uitstekende wedstrijd voor Feyenoord. Zette na ongeveer een half uur spelen de 1-0 op het scorebord met een prima schot vanaf randje zestien. Helaas voor Feyenoord moest de Deen vlak voor rust het veld verlaten met hamstringklachten.

Sam Larsson – 7,5: Maakte met een uitstekend schot van afstand de 2-0 voor Feyenoord. Voor het eerst gezien bij zijn doelpunt. Geweldig raak geschoten van buiten het strafschopgebied. Heerlijk doelpunt.

Invallers:

Dylan Vente – 6,5: Stuurde met een schitterende actie Daniel Schwaab het bos in. Kon verder niet veel uitrichten voorin, ook omdat Feyenoord natuurlijk niet veel meer hoefde met een 2-0 voorsprong op zak.

Yassin Ayoub – 6,5: Kwam in de tweede helft in het veld voor Clasie, die het veld geblesseerd moest verlaten. Ayoub speelde solide.

PSV:

Jeroen Zoet – 6,5: Hield PSV in de eerste helft een aantal keer op de been met een paar prima reddingen, vooral op de inzet van Berghuis. Bij de 1-0 en 2-0 viel Zoet niets aan te rekenen. In de tweede helft werd hij niet echt op de proef gesteld.

Denzel Dumfries – 5,5: Speelde niet zijn beste wedstrijd en zag zijn directe tegenstander Larsson een doelpunt maken. Ook in aanvallend opzicht hebben we minder gezien van Dumfries dan normaal.

Daniel Schwaab – 5: Kreeg in de eerste helft een kans om een corner richting Feyenoord-doel te schieten, maar zag Bijlow simpel redding brengen. Werd in de tweede helft nog even goed te kijken gezet door Vente, die hem een panna gaf.

Nick Viergever – 5,5: Kreeg al na vijftien minuten een gele kaart, waardoor hij de rest van de wedstrijd op moest passen. Ook Viergever kreeg een kansje om richting doel te koppen van Feyenoord, maar ook hier redde Bijlow.

Angeliño – 6: Kon in eerste helft niet voorkomen dat Jörgensen scoorde. Probeerde aanvallend zijn steentje bij te dragen, maar kwam niet zo goed uit de verf als in vorige wedstrijden van de club uit Eindhoven.

Pablo Rosario – 5: Pakte in de tweede helft een domme gele kaart, na het zoveelste balverlies aan de zijde van PSV. Kon niet imponeren en moest het vaak afleggen tegen het feller spelende middenveld van Feyenoord.

Gastón Pereiro – 3: De dissonant speelde een belabberde wedstrijd. In de eerste helft verloor hij op een knullige manier de bal op een gevaarlijke plek, maar zijn foutje werd niet afgestraft door Jörgensen. Bleef in de rust in de kleedkamer achter.

Jorrit Hendrix – 5: Ook Hendrix kon geen moment imponeren. Speelde een onopvallende rol op het PSV-middenveld maar was met veelvuldig balverlies een onrustige factor op het PSV-middenveld.

Hirving Lozano – 5: Werd goed uit de wedstrijd gespeeld door Malacia. Wederom kreeg een speler van de tegenstander een gele kaart, nadat de Mexicaan met een goede actie voor gevaar kon zorgen. Aanvallend wist hij zijn stempel niet te drukken.

Luuk de Jong – 5: Het was niet de dag van De Jong. De spits stond aan de basis van de 1-0 van Feyenoord. Balverlies van hem zorgde ervoor dat Sam Larsson de 2-0 kon maken en die klap kwam PSV niet meer te boven.

Steven Bergwijn – 6,5: Een van de weinige spelers van PSV die in aanmerking komt voor een voldoende. Bracht de spanning terug in de wedstrijd met de 1-2, maar het mocht niet meer baten voor PSV.

Invallers:

Donyell Malen – 5,5: Kwam in de tweede helft in het veld voor de matig spelende Pereiro. Kreeg kansen om de 1-2 te maken, maar schoot telkens wild over.

Erick Gutiérrez – 6,5: Kwam in de zeventigste minuut in het veld voor Hendrix en gaf de assist voor de aansluitingstreffer van Bergwijn.